Veelgestelde vragen over een laadpaal thuis
Bij Celer begrijpen we dat elke thuissituatie uniek is en dat er geen one-size-fits-all antwoord is op deze vraag. Verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte, het elektrische vermogen van je woning, je oplaadbehoeften en je budget, spelen allemaal een rol bij het bepalen van de meest geschikte laadpaal voor jouw thuisomgeving.
Je hebt de keuze om de laadpaal zelf te installeren met behulp van een doe-het-zelf-pakket, inclusief gedetailleerde instructies & installatiemateriaal, of je kunt ervoor kiezen om het door ons ervaren team van installateurs te laten installeren.
De laadtijd zit ergens tussen de 2 en 8 uur. Dit hangt natuurlijk af van het vermogen van je laadpaal en de grootte van je accu.
Bij load balancing wordt de beschikbare stroom tussen verschillende apparaten verdeeld, zodat er geen overbelasting ontstaat. Bij een laadpaal voor een elektrische auto betekent dit dat het beschikbare vermogen tussen de auto en het huis verdeeld wordt..
Ja, bij CELER bieden wij ons eigen platform, genaamd MyCelerCharger, voor verrekening van de laadkosten & publiek stellen van je laadpaal!
Ja, als bedrijf kun je geld verdienen met een laadpaal door deze beschikbaar te stellen via ons platform MyCelerCharger voor andere gebruikers. Bijvoorbeeld door de laadpaal op te nemen in een netwerk van openbare laadpunten, waarvoor je een vergoeding ontvangt. Ook kun je de laadpaal beschikbaar stellen voor werknemers of klanten, waarbij je een tarief kunt rekenen voor het gebruik van de laadpaal. Ten slotte kun je als bedrijf ook profiteren van subsidies en belastingvoordelen voor de aanschaf en installatie van laadpalen.
Ja dit kan, hiervoor moet je wel gebruik maken van een slimme laadpaal.
Ja dit is mogelijk, hier zul je wel gebruik moeten maken van een duo lader zoals de Charge Ampes Duo.
Momenteel zijn er helaas geen subsidies voor het kopen van een laadpaal om jouw elektrische auto thuis op te laden. Wel scheelt in de kosten voor het opladen van je EV.
Een laadpaal met een socket heeft een stopcontact waarin de laadkabel van de auto gestoken kan worden. Bij een laadpaal met een vaste kabel is de kabel al aan de laadpaal bevestigd. Een laadpaal met een vaste kabel is over het algemeen wel sneller en gemakkelijker in het gebruik dan een laadpaal met een socket.
Een laadstation vraagt zeer weinig onderhoud, voor updates en of problemen worden online getoond en kunnen dan ook vaak vanop afstand opgelost worden.